Fotolive nieuw ‘internet-initiatief’

Geld waard?

Sinds de digitalisering van de fotografie is het geen uitzondering meer dat bijvoorbeeld tijdens een vakantie honderden foto’s worden ‘geschoten’. De mooiste foto’s worden gemaakt. Foto’s met nieuwswaarde, soms prachtig of ontroerend om te zien, mooie sportfoto’s of een portret, mooie shots van een land of uit de natuur. Foto’s zeggen soms zoveel meer dan woorden! “Uw foto’s zijn veel geld waard”, menen de initiatiefnemers van de nieuwe website. “Wij gaan via voornoemde website zorgen dat aanbieders en afnemers van foto’s met elkaar in contact komen. Wij zorgen dat fotografen – amateurs of professionals – hun werk via één portal kunnen aanbieden en verkopen. Niet alleen aan bedrijven, maar ook aan particulieren. De laatste doelgroep is uniek, maar ook enorm groot. Veel particulieren zijn op zoek naar leuk, interessant of mooi fotomateriaal. Voor art aan de muur, of om hun privé (Hyves) site ‘op te leuken’ of ze zijn ergens op vakantie geweest en willen hun nog af te drukken fotoboek verrijken met nog meer foto’s van de omgeving! De toepassingmogelijkheden van digitaal gemaakte foto’s zijn zeer breed.” Hoe wordt de beveiliging van het aangeleverde materiaal gewaarborgd? “Wij zorgen er voor dat alle het fotomateriaal wordt beveiligd. Het geplaatste materiaal wordt vekleind, waardoor we tot een minimum beperken dat fotomateriaal wordt gekopieerd door andere internetgebruikers.” Welke voordelen zijn er voor de consument? ”

Veel bedrijven en/of of instellingen zijn vaak opzoek naar goed en rechtenvrij fotomateriaal. Hun aankoop van fotomateriaal is zelfs belastingtechnisch aftrekbaar! Via de reguliere websites dient betaald te worden voor het gebruik om foto’s te kopen. Op onze website is deze dienst gratis voor alle gebruikers.” Hoe kan het gratis zijn? “Het is een particulier initiatief, op hobbybasis gestoeld door enthousiaste fan van fotografie! De jaarlijkse kosten voor de hosting van deze website generen wij door de inzet van zogenaamde banner advertenties.” Wat is onze uitdaging? “We gaan ons de komende maanden bezig houden met het fotolive team om onze content van onze website met zoveel mogelijk foto’s vullen. Tevens gaan we vervolgacties organiseren om de website onder velen bekend te maken. Dit om uiteindelijk hét portal te worden in Nederland dat zorgt dat fotografen hun fotomateriaal kunnen verkopen en dat foto’s worden gedeeld met elkaar dankzij u hulp! Gaat u uw fotomateriaal toevoegen op onze website? Ga dan direct naar www.fotolive.nl! Link naar foto’s toevoegen. Wij gaan er alles aan doen om uw fotomateriaal te kunnen delen tegen een vergoeding of gratis!”

Kansrijk? Ik denk het niet. Mensen die een foto aan de muur willen, kiezen eerst hun eigen foto’s. Professionals willen niet op één hoop worden geveegd met vrijetijdsfotografen. Nee, ik wens het initiatief alle goeds, maar ik geef het weinig kans…

Lees ook:National Geographic: foto van de maand
Lees ook:Zoom.nl-website is vernieuwd
Lees ook:Gratis een dag een PEN proberen
Lees ook:Nieuw foto agentschap in Amsterdam
Lees ook:Boek: officiële Adobe training Photoshop CS4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.