Tip van de week: helder winterweer

Met enige vertraging doet Koning Winter alsnog z’n intrede. Vandaag was al een voorzichtig ijslaagje rond de oevers van slootjes en stilstaande meertjes te zien, en waren afgevallen bladeren bedekt met een dun jasje rijp. Als binnenkort nog wat sneeuw valt en de vorst doorzet, krijgen we toch nog onze portie fotografische winterpret.

Bij helder weer zoals vandaag is het buiten best uit te houden, maar wee je gebeente – letterlijk! – wanneer het zonnetje het laat afweten of het wat harder waait. Probeer van tevoren uit of je je camera kunt bedienen met handschoenen aan. Laat je camera ook eerst weer een uurtje op temperatuur komen voordat je ‘m thuis uit z’n tas of etui haalt om de opnames over te zetten: de meeste digitale camera’s kunnen goed tegen kou, maar slecht tegen snelle temperatuurwisselingen en condensvocht. Wees er op voorbereid dat de accu sneller leeg is bij lage temperaturen. Tot slot moet je er bij een laagstaand winterzonnetje rekening mee houden dat je eigen lange schaduw al snel in beeld opdoemt met de zon in de rug.

Lees ook:Van zomer- naar wintertijd
Lees ook:Zomertijd staat weer op de stoep
Lees ook:Tip van de week: warm of koud
Lees ook:Tip van de week: winterklaar
Lees ook:Het wordt weer wintertijd (en vroeger donker)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.