Tip van de week: trends voor 2012

2011 was, behalve het jaar waarin de kredietcrisis nog allesbehalve de kop ingedrukt bleek, eveneens het jaar van de grote natuurrampen in Azië. Deze hebben ook de camera-industrie flink ontwricht. Daardoor hebben niet alleen de ontwikkeling en introductie van nieuwe modellen vertraging opgelopen, maar zijn ook bepaalde trends (tijdelijk) omgebogen. Verwacht voorlopig bijvoorbeeld geen grote prijsdalingen bij harde schijven. Als gevolg van de verminderde productiecapaciteit in Thailand zitten de prijzen weer in de lift.

Ook sommige camerafabrikanten hebben de prijs van hun producten opgeschroefd, omdat de productie de vraag niet kan bijbenen. Misschien toch nog even wachten met de aanschaf van die nieuwe lens, mede gezien alle onzekerheden op het financiële vlak..? Aan de detailhandel in Nederland zal het niet liggen, want die doet alles om de twijfelende koper over de streep te trekken. Maar als de euro nog verder in waarde zakt, vertaalt zich dat op den duur hoogstwaarschijnlijk in een hogere winkelprijs voor de consument.

Kortom: we gaan een jaar tegemoet waarin het eventjes pas op de plaats is. Maar dat hoeft puur fotografisch gezien geen ramp te zijn, want vroeger kochten we ook niet om het jaar een nieuwe camera… Laatste voorspelling: alle tekenen wijzen erop dat we dit jaar niet hoeven te rekenen op een witte kerst. Maar ook op dat front hebben we pas achteraf definitief zekerheid.

Lees ook:Niet te filmen…
Lees ook:Tip van de week: lichtsterkte
Lees ook:Jubileumfotowedstrijd Zoom.nl
Lees ook:Nikon D7000 volwassen DSLR
Lees ook:Tip van de week: productfotografie voor Marktplaats etc.

Eén reactie op “Tip van de week: trends voor 2012

  1. Jay

    Hey! bedankt voor de tip :) 2012 wordt een goed jaar :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.