Waarschuwing: negeer haperend Adobe CC-icoontje!

Bij Adobe lijkt men de abonnementenadministratie weer eens voorrang te hebben gegeven boven de rest. Toen ik vanochtend m’n computer opstartte, weigerde het Creative Cloud-desktopicoontje van grijs zwart te worden. CC_ProblemenIk kreeg een mededeling dat het opstarten langer duurde dan normaal en daarom de app of, als dat niet hielp, de computer moest herstarten. Toen dat allemaal ook niet hielp, heb ik op het advies van de Adobe-helpfunctie de app verwijderd om die – niet voor het eerst – opnieuw te installeren. Maar dat laatste ging niet – zie screenshot hiernaast.

Dit speelt al sinds vanmorgen vroeg en op z’n officiële blog en Twitteraccount geeft Adobe geen sjoege – de grootverdieners van de beeldbewerkingsindustrie roeptoeteren alleen hoe creatief ze wel zijn (in geld binnenharken misschien, ja…). Maar op het forum duiken sinds kort gelijkaardige berichten op, dus het gaat om een wijdverbreid probleem. Daarom mijn dringende advies: negeer dat grijze icoontje en ga vooral niet proberen om de Creative Cloud-desktopapp opnieuw te installeren totdat duidelijk is wat er aan de hand is!

Update 12.10 uur: zojuist lukte het downloaden wél en kon ik de app opnieuw installeren. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus als het niet écht hoeft, blijf er dan van af!

Lees ook:Photoshop CC-update: oppassen…
Lees ook:Photoshop CC én CS6? Geen probleem!
Lees ook:Photoshop grondig op de schop
Lees ook:Photoshop CC, wat moet je ermee?
Lees ook:Lightroom 6 en mobile voor Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.