Winnaars ING Unseen Talent Award en Publieksprijs

Zojuist werd officieel bekend dat de ING Unseen Talent Award 2015 gaat naar Sophie Jung uit Luxemburg. De jury was zeer gecharmeerd van haar uitwerking van het thema Who are we here for?, met enerzijds een samenspel tussen fotografie en andere kunstvormen (waaronder tekenen) en anderzijds een verwijzing naar het analoge verleden van het medium fotografie in de vorm van een oude dokalamp. De winnende beelden leveren Jung een productiefonds van 10.000 euro op.

Foto: Lara Gasparotto. Winnaar Publieksprijs ING Unseen Talent Award 2015.

De Publieksprijs viel na afloop van een online stemming toe aan Lara Gasparotto uit België. Zij ontvangt een commissie om nieuw werk te maken voor de ING Collectie, en gezien het hierboven afgebeelde poëtische ‘voorproefje’ mogen beide partijen daar blij mee zijn. Doel van de ING Unseen Talent Award is om jong talent te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling, niet alleen op het financiële vlak. De Unseen Photo Fair duurt van morgen t/m zondag; daarnaast is er het Unseen Festival.

Lees ook:Foam Magazine Talent Issue 2016 en buitenexpo
Lees ook:Photo Academy Award publieksprijs
Lees ook:Anne Geene wint New Talent Photography Award
Lees ook:Oekraïense winnaar publieksprijs Pride Photo Award
Lees ook:Veel aanloop én lof voor Unseen 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.