Genesis en Queen in Rotterdam

Vandaag naar de expositie van Sebastião Salgado (Genesis) in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam geweest. Ook al moet je als Museumkaarthouder een paar euro bijbetalen, je krijgt waar voor je geld, want de ruim 200 foto’s uit de aankondiging blijken er bijna 250. Misschien iets te veel van het goede, zeker tegen het eind van de tour – dat sommige fotobijschriften twee- of driemaal zijn gebruikt, is eveneens een veeg teken. Voor het overige natuurlijk een van de toppers deze zomer. Te zien tot medio september.

Aan de voormalige HAL-pier tegenover het museum lag de nieuwe Queen Elizabeth aangemeerd. Het is een trend van deze tijd (de ‘drijvende cruisecontainers’), maar wat heeft dat schip vergeleken met haar voorgangster een lelijke vierkante kont gekregen…

Meer expositienieuws: de tentoonstelling van de iconische sixties-fotograaf John ‘Hoppy’ Hopkins in Gallery Vassie in Amsterdam is een maand verlengd tot 23 september.

Lees ook:Jong talent en poollandschappen in Foam
Lees ook:De Nachtwacht ondergaat geslachtsverandering
Lees ook:Lee Friedlander – America by Car
Lees ook:Berlijn – wereldstad
Lees ook:Rencontres d’Arles 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.