Lilith – Wallflowers and other people

Lilith: Bit Player – Woodcarver. Courtesy Eduard Planting Gallery

Lilith, het pseudoniem van kunstfotografe Henriëtte van Gasteren (1964), timmert de laatste jaren flink aan de weg met haar zelfportretten. Gekruid met een flinke dosis humor en zelfspot, waarbij zij – naast terugkerende thema’s als vrouwelijkheid en identiteit – ook het ouder worden en het bijbehorende verval niet vergeet. Haar nieuwe fotoserie Faded Glory toont dat dit ouder worden ook een mooie kant heeft – vanzelfsprekend met de gebruikelijke knipoog. In de verhalende zelfportretten van Bit Player zijn ook haar familieleden, vrienden en bekenden te zien, en speelt Lilith zelf een bijrol.

Beide series zijn van 28 januari tot en met 18 maart te bewonderen bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam. De galerie aan de Eerste Bloemdwarsstraat is woensdag t/m zaterdag geopend van één tot zes. Naast deze expositie is er vanaf 29 januari ook werk van Lilith te zien in het CODA Museum in Apeldoorn.

Lees ook:Zelfportretten met een knipoog in andermans huis
Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Marilyn Monroe @ Eduard Planting
Lees ook:FOOD PORTRAITS by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Edland Man / You-Wells

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.