Back in the DDR

Anika Schwarzlose – Disguise & Deception

Uit de serie Disguise & Deception. © Anika Schwarzlose

Het is volgende maand 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Foam 3h besteedt in dit kader aandacht aan het werk van Anika Schwarzlose, zelf geboren in de voormalige DDR en tegenwoordig woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Deze beeldend kunstenares heeft een serie opgebouwd rond de voormalige Oost-Duitse Volksarmee-divisie Tarnen und Täuschen, die zich met het ontwikkelen en produceren van nepwapens – bedoeld om de ‘vijand’ te misleiden – bezighield. Een visuele tocht door de wereld van de militaire illusie, die een actueel tintje krijgt doordat de Koude Oorlog momenteel een nieuwe bloeitijd beleeft. Van 10 oktober t/m 23 november te zien én te beleven in Foam 3h in Amsterdam.

Lees ook:Bertien van Manen in Foam
Lees ook:Laatste weekend Felix &Foam
Lees ook:Fransman winnaar Foam Paul Huf Award
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Succesvol jaar voor Foam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.