Ultralange belichtingstijden met ISO 6

Waar je als digitale fotograaf tegenwoordig al snel een grijsfilter nodig hebt om extreem lange belichtingstijden te bereiken, gooien ze het bij Lomography.com over een andere boeg. De nieuwste aanwinst heet KONO! Donau: een film met een recordwaardige ISO-gevoeligheid van 6 (zes). Dat betekent een belichtingstijd van 1/4 seconde in plaats van 1/60 seconde bij ISO 100 – bij veel digitale camera’s de ondergrens. Daarnaast krijg je nog een stevige blauwzweem cadeau, omdat de kleurennegatieffilm oorspronkelijk niet bedoeld was om foto’s mee te maken maar voor postproductie in de filmindustrie. Drie kleinbeeldrolletjes van 36 opnames kosten 35 euro – meer informatie hier.

Lees ook:Klinkende kerstkorting bij Pentax
Lees ook:Modefotowedstrijd met als thema ‘Water’
Lees ook:Tip van de week: tips voor Sinterklaas
Lees ook:Zomercashbacks bij Pentax
Lees ook:Op fotosafari in het voorjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.