Budgettelezoom voor Fujifilm X-M1/X-E1

fujinon-roadmap-july-2013Fujifilm heeft een nieuwe roadmap gepubliceerd, met daarop de nieuwe objectieven die men de komende tijd wil uitbrengen voor de Fujifilm-systeemcamera’s. Gegadigden voor de nieuwe instapper X-M1 zullen verheugd zijn dat er ook een XC 50-230 mm op stapel staat (omgerekend 75-350 mm). De XF 55-200 mm is namelijk nogal aan de prijs (een kleine 700 euro). De 50-230 mm is voorzien van beeldstabilisatie (OIS), wat maar goed ook is gezien het bereik en de relatief bescheiden lichtsterkte (F 4,5 tot F 6,7). Net als de 16-50 mm kitzoom van de X-M1 beschikt de 50-230 mm niet over een diafragmaring. De nieuwe telezoom zou nog dit jaar leverbaar moeten worden.

Bezitters van een X-Pro1 of X-E1 zullen hun firmware moeten upgraden om de nieuwe lenzen te kunnen gebruiken. De eerder aangekondigde firmware-update is vanaf heden beschikbaar, en alleen al om de uitstekend werkende focus peaking MF-optie is deze de moeite waard!

Update: de firmware-update voor de X-Pro1 bevat een fout, wat problemen kan geven met de filmfunctie. Fujifilm werkt naar eigen zeggen hard aan een nieuwe versie. Gebruikers die de nieuwe firmware al hadden geïnstalleerd, kunnen het beste even contact opnemen met de serviceafdeling. Meer informatie hier.

Nieuwe update: op de site staat inmiddels een nieuwe firmware-versie voor de X-Pro1.

Lees ook:Fujifilm X-E2 krijgt zoeker X-T1
Lees ook:Grote firmware-update voor X-Pro1/X-E1
Lees ook:Sony’s topcamera’s omarmen ongecomprimeerd raw
Lees ook:Grote firmware-update voor Fujifilm X-Pro2 en X-T2
Lees ook:Familie-uitbreiding bij Fujifilm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.