Merkenstrijd?

Dierentuinfotografie: leuk!

Dierentuinfotografie: leuk!

Feijenoord – Ajax. Rotterdam – Amsterdam. Nederland – Duitsland. Geldt er eigenlijk ook zoiets in cameraland? Ik heb de indruk van wel. Canon versus Nikon vooral. Beide ‘kampen’ kennen een trouwe schare aanhangers. Soms ‘loopt er iemand over’. Nieuwkomers zijn Sony, Pentax en Olympus. Kleine merken, zeker digitaal, maar kwalitatief dik in orde. Kijk de testen in een tijdschrift als CameraMagazine er maar op na!

In welke mate behoor je zelf tot een bepaald kamp? En waarom? ‘Ik kan met mijn Canon wat ik met mijn Nikon niet kon’, grapte iemand ooit. Waarom kies je of koos je in het verleden zelf voor een bepaald merk?

Veel foto’s worden er in dierentuinen gemaakt. Daarom ben ik al enige tijd geleden gestart met workshops fotografie in Diergaarde Blijdorp. Kijk maar op www.willemlaros.nl, onder fotocursussen.

Lees ook:Zo maak je je eigen persoonlijke fotokaart
Lees ook:Webalbum: de kwaliteit is steeds hoger
Lees ook:Beekse Bergen: schrijven met licht
Lees ook:Canon brengt merchandisecollectie uit
Lees ook:Fotogenieke sneeuw – let op belichting!

Eén reactie op “Merkenstrijd?

  1. Jurjen Fellinger

    Vroeger (dat kun je zeggen als je al wat gevorderd bent in leeftijd) heb ik diverse Canon’s gehad : via de FTb>AE1program>EOS30 heb ik nu een D200. Waarom? Omdat op het moment dat ik overstapte van analoog naar digitaal Canon geen stof/spatwaterdichte body in het assortiment heeft en Nikon op dat moment de D200 uitbracht. En ik moest toch nieuwe objectieven etc. aanschaffen dus de keus was (voor mijn doen)snel gemaakt. Is Nikon beter dan Canon? (of andersom?) Nee, beide merken hebben hun voordelen en nadelen. Als Canon op het moment een ‘waterdichte’ body had aangeboden had ik nu waarschijnlijk een Canon gehad. Spijt? Welnee, slechte camera’s worden al lang niet meer gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.