Pentax K-7: voor de betere vrijetijdsfotograaf en pro

Pentax had zich tot doel gesteld een camera te ontwerpen waarmee zowel de bedreven amateur als de echte foto-expert op een prettige en ongecompliceerde manier hoogkwalitatieve beelden zouden kunnen vastleggen. Om die doelstelling te verwezenlijken werden heel wat componenten en functies diepgaand herbekeken. Het resultaat van die inspanningen draagt de naam Pentax K-7 en prijkt vanaf volgende maand in de winkelrekken. We serveren u hierbij graag al een voorproefje van het nieuwe vlaggenschip onder de reflexcamera’s van Pentax.

Snel en accuraat
Hart van de K-7 is een ruim bemeten CMOS-sensor met 14,6 miljoen pixels die borg staat voor een getrouwe reproductie met haarfijne details en oneindig veel nuances. De nieuwe brede 11-punts AF-sensor staat in voor een snelle en betrouwbare automatische scherpstelling. De gegevens worden aan extreem hoog tempo verwerkt door de nieuw ontwikkelde PRIME II processor. De vernieuwde sluiter haalt een topsnelheid van 1/8000 seconde. In de modus High Speed continu-opnamen registreert de K-7 niet minder dan 5,2 beelden per seconden.

Verder verfijnde lichtmeting
Voor de K-7 ontwikkelde Pentax een uitermate verfijnd lichtmetingssysteem dat de scènes grondig analyseert aan de hand van talrijke metingen en gegevens. Dankzij een doorgedreven ruisonderdrukking kan de gevoeligheid zonder risico opgevoerd worden van 100 tot 6400 ISO. Bij onderwerpen met hevig contrast maakt de HDR-functie (breed dynamisch bereik) het mogelijk om drie belichtingen samen te smelten tot één beeld waarin zowel de schaduwzones als de heldere gedeelten optimaal en vol detail afgebeeld worden.

Klaar zicht op het onderwerp
De optische zoeker toont nagenoeg 100% van het beeldveld. Het nieuwe natuurlijke heldere matglas III zorgt voor een nog hogere precisie bij manuele scherpstelling. Met Live View verschijnt het zoekerbeeld tijdens de opname op de hoge-definitie LCD-monitor met 3 inch diagonaaldoorsnede.

Stof niet toegelaten
De K-7 beschikt over een geavanceerd stofverwijderingsmechanisme dat ontsierende stofvlekjes op de foto’s voorkomt.

Onbewogen beelden met rechte horizon
De Shake Reduction van de nieuwste generatie levert een winst op van 2,5 tot 4 stops in sluitertijd. Het systeem beweegt de beeldsensor om hem waterpas te houden ongeacht de positie van de camera. Dat biedt het bijkomende voordeel dat er een automatische horizoncorrectie kan doorgevoerd worden.

HD-video
De K-7 biedt naast een performante fotomodus nu ook een videofunctie, waarmee je clips kan filmen in diverse resoluties, onder meer in 1280×720 pixels m.a.w. in High Definition TV niveau. De camera is voorzien van een HDMI-uitgang en aansluiting voor externe microfoon.

Gedempte kleuren
Diverse modi staan ter beschikking om de beelden te ‘tunen’ naar persoonlijke smaak of behoefte. Nieuwkomer onder de opties is de ‘Muted’-functie die het onderwerp in delicate, gedempte tinten dompelt. Via Digital Preview of Live View kan je het effect van de gekozen instellingen vooraf bekijken.

Compacte en stoere body
Pentax verpakte al deze krachtige features in een uiterst compacte en duurzame metalen behuizing die bestand is tegen stof, vocht en koude.

Richtprijzen en beschikbaarheid
Pentax K-7 : 1299 euro, juli 2009
Pentax kit K-7 + 18-55mm WR : 1399 euro, juli 2009
Pentax dubbele kit K-7 + 18-55mm WR + 50-200mm WR : 1599 euro, juli 2009

Bron: Pentax

Lees ook:Pentax 645Z snelle jongen in middenformaat
Lees ook:Prijzen Pentax accessoires
Lees ook:Nieuwe objectieven en handgreep Pentax K-7
Lees ook:Meer dan 1000 beelden per seconde…
Lees ook:Nieuw: Pentax K-x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.