Sony Fotograaf van het Jaar

David Zimmerman is fotograaf van het jaar geworden en ontving gisteravond de Iris D’Or tijdens het Sony World Photography Awards gala in Cannes. Zijn winnende inzending kwam uit de categorie landschap en versloeg daarmee ondermeer de Nederlander Roderik Henderson. Henderson won in de categorie beeldende kunst / portretten en was ook genomineerd voor de eindoverwinning.

© David Zimmerman

De Amerikaan Zimmerman ontving naast de titel, Sony World Photographer of the Year ook een geldprijs van 25.000 dollar en een volledige Sony camera-uitrusting uit handen van Fuijo Nishida, President van Sony Europa. De vakjury, die bestaat uit wereldberoemde fotografen, vertegenwoordigers van internationale fotoagentschappen, uitgevers en critici, hebben een lijst samengesteld uit 36.546 inzendingen van professionele fotografen en 25.370 inzendingen van amateurfotografen. Hieruit zijn uiteindelijk twaalf professionele fotografen en acht amateurs gekozen in verschillende categorieën. De twaalf professionele winnaars waren genomineerd voor de uiteindelijke titel: L’Iris D’Or. Van de acht genomineerden amateurfotografen kreeg Vincent Foong uit Singapore de titel Amateurfotograaf van het jaar. Hij deed mee in de categorie Natural History en won 5.000 dollar en een volledige Sony camera-uitrusting.

Prince’s Rainforest Project
Een andere award werd tijdens het gala uitgereikt aan de winnaar van het Prince’s Rainforest Project (PRP). Daniel Beltrá, geboren in Spanje en woonachtig in Seattle, won de Prince’s Rainforest Project-Award. Hij mag namens dit project en Sony Eco drie maanden lang op reis om de regenwouden in de wereld vast te leggen. Het PRP is opgericht door zijne Koninklijke Hoogheid, the Prince of Wales vanwege het groeiend besef om de regenwouden, de mensen en de natuurlijke bronnen te beschermen. De samenwerking tussen PRP en Sony Eco onderstreept Sony’s Eco-programma en inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Sony World Photography Awards zijn gericht op bevordering van het werk van fotografen wereldwijd. Het werk van de winnaars in de professionele en amateurcategorie wordt tentoongesteld in galeries en steden over de hele wereld.

Lees ook:Genomineerden Sony World Photography Awards 2009 bekend
Lees ook:Nederlander Roderik Henderson genomineerd voor Sony World Photography Award
Lees ook:Sony World Photography Awards 2010: zeven x NL
Lees ook:Sony fotowedstrijd geopend
Lees ook:Sony World Photography Awards 2018 geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.