Kodak stapt uit de fotobusiness

De bekende filmrolletjes in het gele doosje behoren hoogstwaarschijnlijk binnen afzienbare tijd voorgoed tot het verleden. Kodak, dat al enige tijd in surseance van betaling verkeert, is van plan om in het kader van een broodnodige reorganisatie verschillende bedrijfstakken van de hand te doen. Daaronder ook filmpjes, uitgerekend het product waarmee het bedrijf groot is geworden – en de naam Kodak een begrip in de fotografie.

Ook de minilabs worden afgestoten. De digitale camera’s stonden al eerder op de nominatie om uitgefaseerd te worden. Wat er met de vele patenten op het gebied van de digitale techniek gaat gebeuren – ironisch genoeg stond Kodak zelf aan de wieg van de digitale revolutie die bijna z’n ondergang betekende -, is nog een open vraag. Het antwoord hangt vermoedelijk grotendeels af van wat de verkoop zal opleveren. In de toekomst wil Kodak zich vooral concentreren op de printbusiness, zowel voor bedrijven als consumenten. Het bedrijf hoopt volgend jaar weer stevig op eigen benen te kunnen staan.

Lees ook:Kodak vraagt uitstel van betaling aan
Lees ook:Kodak overweegt verkoop patenten
Lees ook:Kodak verkoopt sensordivisie
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong
Lees ook:Gelooft Kodak écht nog in analoog?

Eén reactie op “Kodak stapt uit de fotobusiness

  1. Klaas

    Lijkt me logisch iets, tegenwoordig met alle digitale kamera’s word het toch steeds minder met het ontwikkelen van fotorolletjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.