Nieuws en nieuwtjes van afgelopen week

De eerste lichting Nikon 1 systeemcamera’s is gesignaleerd in de Nederlandse winkels. In diverse andere landen wacht men nog steeds – kennelijk heeft de Nederlandse consument een streepje voor. De productie van de nieuwe camera’s vindt in China plaats, zodat er geen vertraging optreedt als gevolg van de overstromingen in Thailand. Gegadigden voor nieuwe Nikon- en Sony-spiegelreflexmodellen moeten vermoedelijk wat langer op hun spullen wachten.

Concurrent Olympus is momenteel in rep en roer. Ondanks het succes van de PEN ging het al niet zo daverend, en nu komen daar beschuldigingen van fraude en corruptie door een voormalige topman bovenop. Het bedrijf heeft de kwestie naar eigen zeggen momenteel in onderzoek. En Kodak, waar de zaken al tijdenlang minder gaan, is bezig met een groot charmeoffensief om de gunst van de printshopeigenaar en de printshopklant terug te winnen. De laatste maanden gonsde het van geruchten dat de voormalige gele reus op het punt stond failliet te gaan.

Update: de hoogste baas van Olympus heeft z’n functie neergelegd wegens de geruchten over corruptie en de resulterende koersdaling van het Olympus-aandeel.

Lees ook:Gelooft Kodak écht nog in analoog?
Lees ook:Wekelijkse nieuws-roundup
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong
Lees ook:Kodak terug als cameramerk
Lees ook:Kodak (aka JK Imaging) stapt in Micro Four Thirds

0 reacties op “Nieuws en nieuwtjes van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.