Fujifilm FinePix X100 vertraagd… of niet?

Deze maand zouden de eerste langverwachte en felbegeerde X100 ‘meetzoekers’ in de Europese winkels moeten arriveren. Ondanks de forse prijs rekende maker Fujifilm er al op dat de productie de vraag niet zou kunnen bijbenen. En toen kwam de aardbeving… Op internet duiken her en der ‘press releases’ op,waarin Fujifilm stelt dat de levering vertraging kan oplopen. De betreffende fabriek bevindt zich immers op slechts 20 kilometer afstand van het vrijwel compleet verwoeste Sendai. Gelukkig zouden er geen slachtoffers te betreuren zijn.

Het bewuste persbericht blijkt echter bij nader inzien nergens te vinden. Weggehaald, of gewoon een hoax? Wél op de officiële site: een hartverwarmend steunbetoon aan de slachtoffers van de ramp. Geback-upt door de belofte van honderden miljoenen steun.

Ondertussen hoor je hier in Nederland steeds vaker de vraag waarom Giro 555 niet wordt opengesteld. Japan is misschien een welvarend land, maar de omvang van de ramp is enorm. En laten we niet vergeten dat Nederland in de jaren vijftig na de Watersnoodramp zelfs hulp heeft gekregen van landen als Pakistan.

Lees ook:Fujifilm X100 en Leica X1 vergeleken
Lees ook:Prijsverhoging na tsunami, of particuliere profiteurs?
Lees ook:Nikon-fabriek in hart rampgebied tsunami
Lees ook:Sony en Nikon springen aardbevingsslachtoffers bij
Lees ook:Fotowedstrijd voor beroepsfotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.