Nieuw: PowerShots van Canon

Bron: Canon

Nieuwe compacts van Canon.

Nieuwe compacts van Canon.

Canon kondigt de introductie aan van de PowerShot A3100 IS en PowerShot A3000 IS, twee nieuwe digitale camera’s die een compact ontwerp hebben, er fantastisch uitzien en zeer gebruiksvriendelijk zijn. Voorzien van een groot aantal intelligente en gebruiksvriendelijke functies maken de nieuwe modellen het fotograferen leuker dan ooit en krijgen gebruikers alle hulp om met minimale inspanningen schitterende foto’s te maken. De camera’s zullen eind januari beschikbaar zijn.

De adviesprijs van de PowerShot A3100 IS is € 199,- en van de PowerShot A3000 IS €169,-.

Dankzij de originele Canon lenstechnologie en DIGIC III beeldverwerking bieden de PowerShot A3100 IS en PowerShot A3000 IS perfecte prestaties met een aantrekkelijk prijskaartje. Beide modellen zijn uitgevoerd met een slanke, lichtgewicht body met een stijlvolle en aantrekkelijke vormgeving. Een opvallend design wordt gecombineerd met een groot aantal intelligente technologieën. De PowerShot A3100 IS is verkrijgbaar in een aantal frisse, aantrekkelijke kleurvarianten – blauw, rood en zilver, terwijl de PowerShot A3000 IS leverbaar is in zilver met een subtiele zwarte accentuering. De nieuwe modellen zijn de opvolger van de huidige PowerShot A1100 IS en betekenen een echte stap vooruit voor het PowerShot A-serie assortiment.

Canon kwaliteit – zowel van binnen als van buiten

De PowerShot A3100 IS heeft een 12,1 Megapixel beeldsensor, terwijl de goedkopere PowerShot A3000 IS 10,0 Megapixel aan resolutie biedt. Beide modellen zijn uitgevoerd met DIGIC III beeldverwerking, een objectief met 4x optische zoom plus een ingebouwde Image Stabilizer voor volle, detailrijke en trillingsvrije foto’s. Een helder 6.7cm (2,7”) hi-res LCD-scherm toont de opnamen haarscherp en stelt gebruikers in staat exact de juiste compositie te kiezen en te controleren.

De intelligente Smart Auto mode stelt beide modellen in staat om heel gemakkelijk de perfecte foto te maken. Smart Auto met scènedetectietechnologie herkent 18 verschillende scènes en selecteert automatisch de juiste instellingen om de beste opname te maken.

Smart Auto bevat ook de i-Contrast technologie. Deze technologie analyseert opnamen om een perfect belicht resultaat af te leveren. Aan donkere delen worden extra helderheid en details toegevoegd zonder dat de goed belichte delen overbelicht raken. Het Easy programma van Canon biedt supereenvoudige instellingen voor beginners – de meeste knoppen worden uitgeschakeld en pictogrammen worden van het LCD-scherm verwijderd voor recht-toe-recht-aan ‘mikken & klikken’ fotografie.

Smart Flash Exposure verbetert het natuurlijke omgevingslicht in elke opnamen door op een intelligente wijze de flitsbelichting aan te passen aan het onderwerp en de omgeving. Overdag zal Smart Flash Exposure de harde schaduwen op gezichten verwijderen die het gevolg zijn van fel zonlicht. De flitser wordt dan automatisch gebruikt om ook de slecht belichte delen van het gezicht goed te kunnen fotograferen. Bij macrofotografie wordt de flitsintensiteit automatisch aangepast om overbelichting te voorkomen, zodat de details van onderwerpen die van dichtbij worden gefotografeerd goed zichtbaar blijven.

Gezichtsdetectietechnologie maakt het heel eenvoudig om foto’s van vrienden te maken. De gezichten worden gevolgd en met de juiste belichting en scherpstelling gefotografeerd. Face Select & Track maakt het mogelijk een gezicht binnen een groep prioriteit te geven en de functie Rode-ogen-correctie herkent en corrigeert rode ogen, zodat iedereen op zijn best op de foto staat. Met de slimme functie FaceSelf-Timer kan de fotograaf zelf deel uitmaken van groepsfoto’s, want de foto wordt pas gemaakt nadat een extra gezicht het beeld is binnengestapt.

Creatieve fotografie met minimale inspanningen

Tot de serie creatieve fotofuncties behoren het nieuwe Low Light programma dat met 2,0 Megapixel aan resolutie verbeterde prestaties biedt bij moeilijke belichtingscondities. Het nieuwe Super Vivid programma blaast nieuw leven in onderwerpen door de kleurverzadiging te verhogen om een vol, warm effect te krijgen. De camera’s zijn ook uitgevoerd met het nieuwe Poster Effect programma dat het aantal kleuren vermindert om opnamen een retro-achtig postereffect te geven.

De PowerShot A3100 IS maakt het gemakkelijk door de menu’s te navigeren en de on-screen Hints & Tips bevatten eenvoudige toelichtingen op de functies van de camera om de bediening zo eenvoudig mogelijk te maken.

Naast hoge kwaliteit foto’s zijn zowel de PowerShot A3100 IS als de PowerShot A3000 IS in staat videobeelden met VGA resolutie en geluid vast te leggen. Gebruikers kunnen nu verder gaan dan digitale fotografie. Beide modellen worden geleverd met uitgebreide softwarepakketten, inclusief een ingebouwde YouTube™ upload-functie om videobeelden snel en gemakkelijk online te delen.

Voor het eerst in de PowerShot A-serie zijn beide modellen uitgevoerd met Lithium-ion accusets. Deze oplaadbare, lichtgewicht Lithium-ion accusets zijn dun en gemakkelijk mee te nemen. Opladen kan op elk gewenst moment plaatsvinden. Beide camera’s zijn ook compatibel met SDHC en SDXC geheugenkaarten voor max. 2 TB (alleen SDXC) aan gemakkelijk en betrouwbaar geheugen dat gebruikers overal mee naar toe kunnen nemen.

Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Nieuw: Canon PowerShot SX210 IS
Lees ook:Canon G10: terugroepactie
Lees ook:Met Canon onder water
Lees ook:Nieuwe IXUS modellen Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.