Koen van Weel: kiekje…

Fantasieloos kiekje van fotograaf Koen van Weel/ANP.

Fantasieloos kiekje van fotograaf Koen van Weel/ANP.

Sint-Michielsgestel, Brabant. Een winterse dag, mooi fotoweer. Maar nee, persfotograaf Koen van Weel (ANP) heeft geen vrije dag, hij moet aan de bak, naar Sint-Michielsgestel. Want daar wordt een wedstrijd veldrijden gehouden, waar ook de Nederlands kampioen Lars Boom aan de start verschijnt.

Ik zie het voor me. De rit er naar toe. Accreditatie regelen, al is dat wellicht vooraf al gebeurd. Parcours verkennen, voor zover nog nodig. Goede plek voor een foto zoeken. De finish afwachten? Het juiste moment – wanneer is dat er….

Ik vrees dat Koen van Weel anders te werk is gegaan. Even naar toe rijden, de eerste keer dat Boom voorbij kwam afdrukken met de compactcamera en wegwezen weer. Want deze in BN/De Stem verschenen kiek kunnen we toch onmogelijk een uitdagende, creatieve foto noemen. Het is een kiekje, recht toe recht aan, zonder enige fantasie gemaakt. Foei, ANP: dat jullie dit soort slechte foto’s durven verspreiden. Maar ook foei Koen van Weel. Wel eens iets over compositie gelezen?

Lees ook:Loire 14: Klein en toch: alle aandacht!
Lees ook:Joost van den Broek wint Zilveren Camera 2011
Lees ook:Laat oude foto’s taxeren op ‘tussen kunst en kiek’
Lees ook:Herhaling, herhaling, herha….
Lees ook:Stem op je favoriete fotoapparatuur van het jaar

Eén reactie op “Koen van Weel: kiekje…

  1. David

    Beetje onderzoek naar wat hij verder daar gemaakt heeft (anp-photo.com) kan geen kwaad voor je een onterecht zuur stukje schrijft. Wat de kranten voor beeld kiezen heeft de fotograaf niet in de hand. Leuk trouwens dat je je vakantiekiekjes online hebt staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.