Het detail telt

Zie het detail niet over het hoofd!

Zie het detail niet over het hoofd!

We zijn zo vaak geneigd om zo veel mogelijk in beeld te brengen. Op vakantie willen we liefst de hele camping, de hele stad, het hele plein, alle bergen laten zien. Terwijl dat juist op de foto meestal niet het gewenste effect oplevert. Want de kijker van de foto mist de andere ‘omgevingsfactoren’, die de fotograaf op dat moment wel beleeft. Natuurlijk is zo’n afgrond in de Alpen indrukwekkend. Maar ‘domweg’ die afgrond fotograferen werkt gewoon niet. Daar is een fotografische benadering voor nodig.

Ik ben bezig met een fotoproject over Boeren in de stad. Dat gaat over koeien, maïsvelden, stallen en machines. Maar ook in een maïsveld zijn er details, die minstens zo interessant zijn als het geheel, nee interessanter!

Wachtend op weer een baan hakselen, door zo’n enorme machine die wel acht rijen tegelijk verwerkt, viel mijn oog op dit spinnetje. Ik vrees dat dit deze reusachtige machine niet heeft overleefd. Behalve bij mij dan, op deze foto. Hoe klein, nietig, kwetsbaar is zo’n diertje, op een verdorde maïsstengel. Ik plaatste het zorgvuldig op één derde en tevens iets onder het midden. De kleuren doen de rest…

Lees ook:Landbouw: fotogeniek!
Lees ook:Fototentoonstelling Rijen
Lees ook:Nogmaals: fotografeer de landbouw
Lees ook:Regent het? Naar buiten!
Lees ook:Online expo en wedstrijd stadsfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.