EOS 7D getest in CameraMagazine

Blog_2009-12-04-40

Mooie vormgeving in CameraMagazine

Het staat er prachtig in: de test van de Canon EOS 7D in de jongste CameraMagazine, nu in de winkel. Na deze test wist ik het wel zeker: dit wordt mijn nieuwe werkpaard voor de reportages en de cursussen die ik verzorg.

De camera is nu enkele weken in gebruik en ik ga er steeds meer van houden. De autofocus vergt enige gewenning, maar dan is het ook een precisie-instrument van jewelste. De hoge ISO-waarden zijn niet ruisvrij, maar wel zeer bruikbaar. Kortom: tot u blogt een tevreden EOS 7D gebruiker.

Specifieke vragen over deze camera? Stel ze gerust! Twijfel je over de aanschaf? Laten we de verschillende andere mogelijkheden bespreken. Toch full frame wensen? Ik geef je graag mijn mening en ervaring door.

Lees ook:CameraMagazine 125 verschenen
Lees ook:[Lightroom] RAW: de keuze van de serieuze fotograaf
Lees ook:Fotovragen? Vakantiebeurs!
Lees ook:Vragen over fotografie? Stel ze via deze site!
Lees ook:Olympus PEN op proef: unieke actie

3 reacties op “EOS 7D getest in CameraMagazine

  1. Martijn

    Beste blogger,

    Allereerst mijn complimenten voor u uitzonderlijk interessante blog! Wat een leuke nieuwtjes, teksten en foto’s. Ga zo door!

    Om even op dit artikel terug te komen, ik ben dus iemand die erg twijfelt. Momenteel heb ik een 350D, een leuke camera waar ik goede resultaten mee boek maar die op gebied van snelheid en autofocus te veel laat afhangen. Soms is hij daarin uitstekend, soms zit hij helemaal verkeerd. Mijn idee ging uit naar een 50D, dan kan ik mijn lenzen blijven gebruiken en heb ik een betere camera. Toen kwam de 7D, ik heb hem geprobeerd en vond hem fantastisch. Alleen vraag ik mij af of hij de meerprijs t.o.v. de 50D waard is. Ik doe veel aan auto- en vliegtuigfotografie. Soms ook natuur of evenementfotografie, van alles wat dus. De meerprijs is niet zo het probleem, het is meer de vraag of hij het waard is. Voor mij belangrijk: beeldkwaliteit, snelheid en een sterke autofocus.

    Ik ben erg benieuwd naar u ervaringen en blijf u blog volgen! ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willem Laros

      Het is voor een buitenstaander altijd moeilijk in iemands geldbuidel te spieken. Maar als dat geen probleem is, dan is de 7D de niet te overtreffen camera. Laat de 50D maar staan: die geeft bij hogere ISO-waarden bijvoorbeeld toch wel zichtbaar meer ruis.
      De drie onderwerpen die je terecht noemt (beeldkwaliteit, snelheid en een sterke autofocus) zijn bij de 7D in goede handen. Je zult wel wat tijd moeten investeren in het leren gebruiken van de vele opties die de camera heeft: daar ben ik ook nog steeds mee aan het experimenteren. Wanneer gebruik je wat.
      Hiervoor werkte ik met de 30D – heel wat tijdschriftartikelen zijn hiermee gemaakt. De 40D en de 50D leverden mij geen zichtbare winst op. De 7D doet dat duidelijk wel. En het gebruik is geweldig – meer dan verwacht gebruik ik ook het draadloos flitsen. Klassecamera!

      WL

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martijn

        Beste Willem,

        Bedankt voor je nuttige reactie! Het wordt dan toch echt de 7D. Ik vind het een prachtige camera en kan niet wachten tot ik hem op kan halen. U geeft precies de reden waarom ik even heb gewacht, en pas nu echt wordt aangezet een camera te kopen. De 40D en 50D waren mooie camera’s, en een mooie opstap voor mijn 350D. Maar ik vond het verschil te klein, ik had niet die duw in de rug die me besloot de camera aan te kopen. Iets wat ik nu wel degelijk heb, dank voor uw verhelderende tekst!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.