Lezing Lars Soerink [natuurfotografie]

Lars Soerink verzorgt lezing.

Lars Soerink verzorgt lezing.

Op woensdag 2 december organiseert de Fotowerkgroep van het IVN Etten-Leur e.o. een lezing over natuurfotografie. De lezing zal gegeven worden door Lars Soerink.

Lars Soerink (1979) is een jonge, gepassioneerde professionele natuurfotograaf. Hij publiceert regelmatig in diverse Nederlandse natuurtijdschriften. Daarnaast verzorgt Lars regelmatig workshops en cursussen natuurfotografie, in binnen- en buitenland. Met zijn fotografie wil hij mensen bewust maken van de variatie, van kleine insecten tot complete landschappen en ecosystemen, die in de natuur gevonden kunnen worden en waardoor hijzelf gefascineerd wordt. Lars is gespecialiseerd in zeldzame soorten, vele daarvan worden bedreigd. “Het geeft enorm veel voldoening te zien dat een mooie foto die een sterk verhaal vertelt kan bijdragen aan een beter begrip van het grote geheel waarvan de mens deel uitmaakt, waarvan ze afhankelijk is en tegelijkertijd zo’n bedreiging kan vormen”. Technische perfectie, kleur en veelzeggende composities zijn een middel om dit te bereiken.

Bovendien is Lars één van de weinige fotografen die zich gespecialiseerd heeft in een combinatie van natuur- en documentaire fotografie. “Ik vertel graag een verhaal met mijn foto’s, liever dan dat ik probeer om gewoon zo mooi mogelijke plaatjes te maken”.

Lars zal tijdens de lezing een aantal van zijn projecten behandelen. Hij laat u niet alleen de resultaten van die projecten zien, maar hij zal u ook vertellen over de voorbereidingen thuis en over hoe hij op locatie te werk gegaan is om zijn foto’s te kunnen maken. De lezing zal dan ook een breed publiek aanspreken. Zowel de liefhebber van mooie foto’s als de actieve fotograaf zal door een kijkje achter de schermen een waardevolle avond beleven.

De lezing vangt aan om 20.00 uur in de grote zaal van Het Turfschip, Lange Brugstraat 63 in Etten-Leur. Toegang is gratis.

Meer informatie over de fotograaf: hier.

Lees ook:Geurt Besselink in Etten-Leur
Lees ook:Bezoek fototentoonstellingen!
Lees ook:Jubileumlezing Robin Utrecht bij Focel
Lees ook:Fotograferen met … een vlieger!
Lees ook:Ik zie ik zie – van Hans Aarsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.