Fotograferende schrijvers v.v.

Ach, maak gelijk even een fotootje...

Ach, maak gelijk even een fotootje...

Beroepsfotografen, en vooral de fotojournalisten onder hen, zien het dagelijks gebeuren. Waar vroeger een redacteur met fotograaf naar toe gingen, gaat nu alleen een redacteur met een camera. “Maak er even een plaatje bij.” Het aantal fotografen bij tijdschriften en krantenredacties daalt voortdurend.

Is dat iets waar we ons zorgen om moeten maken? Eigenlijk wel: schrijven is een vak, maar fotograferen natuurlijk ook (of misschien wel: helemaal!). De fotograaf krijgt nooit een pen mee het de mededeling: doe er gelijk even dat interview bij…

Lees ook:Filmen doe je met een … fototoestel
Lees ook:Tip van de week: de donkere dagen
Lees ook:Gedurfd kadreren
Lees ook:Trouw zaterdag 3 januari
Lees ook:Documentaire fotografie: interessant

3 reacties op “Fotograferende schrijvers v.v.

  1. Jesse

    Eerlijk gezegd denk ik dat het voor een journalist veel eenvoudiger is om een acceptabele foto te schieten, dan andersom. Natuurlijk is het allebei een vak op zich, maar toch!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mike

    Je kunt er niet omheen dat er veel op los geprutst wordt. Inderdaad, zowel door schrijvers als door fotografen. Inmiddels ben ik zo’n drie jaar schrijver/fotograaf en er is genoeg mooi werk in dit land. Als je oren en ogen maar open hebt én – niet geheel onbelangrijk – je vak(ken) tot in de puntjes verstaat. Persoonlijk loop ik vaak tegen het vooroordeel aan dat schrijvers niet kunnen fotograferen en regelmatig wordt er dan ook gedacht dat ik er zo eentje ben die ‘het er wel even bij doet’. De uitdrukking ‘Zien is geloven’ is o zo waar :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Willem Laros

    Dank voor jullie reacties. Een acceptabele foto lijkt eerder haalbaar dan een acceptabele tekst. Maar ik denk dat de schijn bedriegt. Een goede foto is zo simpel nog niet!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.