‘DICHTWERK MET OPEN OGEN’ VOOR KUNSTTIENDAAGSE BERGEN (N.H.)

Dinsdag 20 oktober en woensdag 21 oktober 2009 zal COLLECTIEF DE KU(n)STMACHT het multidisciplinaire project DICHTWERK MET OPEN OGEN presenteren in de Ruinekerk in Bergen (NH) tijdens de Kunsttiendaagse, het grootste meerdaagse kunstfestival van Nederland met een verwacht bezoekersaantal van 50.000. De voorverkoop van de toegangskaarten voor dit bijzondere project is deze week van start gegaan.

Het project is gebaseerd op samenwerking tussen een groot aantal kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines: muziek, poezie, fotografie, beeldhouwkunst en voordrachtkunst.

Muzikant/dichter Victor Posch uit Burgerbrug wil laten zien, dat kunstenaars elkaar en elkaars werk kunnen beinvloeden en versterken bij samenwerking. Het project past zeer goed bij het thema van de Kunsttiendaagse dit jaar: ‘KUNST VERBINDT’.

Tijdens de presentatie zullen er 10 gedichten van Victor Posch worden voorgedragen door acteur/verteller WIM VAN BOKHORST.

Bij ieder gedicht heeft de bekende Nederlandse fotograaf JOHN VAN HELVERT (o.a. National Geographic, KLM, Elegance, zie www.johnvanhelvert) een zwart-wit foto gemaakt, die op een groot scherm zal worden getoond.

Beeldhouwster MARJOLIJN DE BRUIN (Obession of Art, exposities in o.a. Toronto, Londen, Parijs, zie www.marjolijndebruin.nl) exposeert een aantal bijpassende objecten tijdens de presentatie.

Tevens zullen er 10 speciaal gecomponeerde muziekstukken van de hand van Victor Posch ten gehore worden gebracht door een band met een aantal gerenommeerde Nederlandse jazzmuzikanten.

Tevens wordt er een prachtig boekje uitgegeven ter gelegenheid van dit project, vormgegeven door MART KEMP (o.a. Natuurmonumenten, VSM, NS). In het boek is een cd bijgevoegd met de muziek, opgenomen door COLLECTIEF DE KU(n)STMACHT.

Het project is mogelijk gemaakt door het bestuur van de Kunsttiendaagse, het SNS Reaalfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Adriaan Holstfonds en de Dr. Hofsteestichting.

Aanvang van de presentaties op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober: 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Toegangsprijs: 12,50 euro p.p. Prijs van het boekje met cd: 15 euro p.p.

Inlevering van de bon van de Kunsttiendaagse geeft op zowel toegangskaart als boekje/cd een korting van 2,50 euro.

Voorverkoop toegangskaarten VVV Bergen, tel. 072-5813100 of aan de zaal.

Het boekje met cd is te koop bij de volgende winkels:
BERGEN: Zinc, Eerste Bergense Boekhandel, Boekhandel Thomas, ALKMAAR: Boekhandel Feijn, CD Idee, SCHOORL: Bruna.

Info: De Kunsttiendaagse – [email protected] / Victor Posch: tel. 06 13230949 / www.victorposch.nl / email: [email protected]

Lees ook:Pats boem met die flits…
Lees ook:Beste cover in 2008
Lees ook:David Bowie door Brian Duffy
Lees ook:PEN tour gaat nog door
Lees ook:Vogue: The Covers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.