Snelcursussen Canon en Nikon

De boeken Snelcursus Nikon en Snelcursus Canon zijn bedoeld voor de beginnende gebruiker van deze (spiegelreflex)camera’s die snel zijn of haar fotografische vaardigheden en kennis wil verbeteren of aanscherpen. Alle aspecten van digitaal fotograferen komen in dit boek aan bod.

Elk hoofdstuk van dit boek is opgevat als een aparte les. Na een grondige technische introductie volgt steeds een aantal helder gepresenteerde oefeningen en praktijktips. Zo maakt de lezer zichzelf snel wegwijs in de vele ongekende technische en creatieve mogelijkheden van de digitale camera. Met als resultaat: indrukwekkende foto’s waarvan de maker zelf versteld zal staan.

Typen

De cameratypes die in deze boeken behandeld worden zijn voor Nikon de D60, D90 en D5000. In de Canon uitgave gaat het om de 50D, 450D, 500D en 1000D.

De mooi uitgevoerde boeken (ruim 225 pagina’s: wat heet ‘snel’cursus?) behandelen een hele reeks onderwerpen. Een paar voorbeelden zijn cameratypen en menu’s, camera-instellingen, persoonlijke voorkeuren, software, objectieven en accessoires, compositie, landschapsfotografie, flora en fauna, mensen, actie en sport, stillevens en producten, reisfotografie en het publiceren van foto’s.

Het zijn mooie, nuttige en rijk geïllustreerde boeken met aardige tot goede foto’s. Doelgroep lijkt mij vooral de instapper in de digitale spiegelreflexwereld.

Wijzer

Wie de moeite neemt het gehele drukwerkje door te lezen is echt een heel stuk wijzer. De oefeningen stellen niet al te veel voor. Na het hoofdstuk landschapsfotografie staan er bijvoorbeeld twee: ‘Maak eens een foto van een landschap in uw omgeving vanaf een laag of een hoog standpunt.’ En: ‘Maak dezelfde foto’s bij verschillende weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij zonnig, bewolkt en regenachtig weer.’ Tja, en dan? Ik mis een uitleg over de scherptedieptecontroleknop. En er is nauwelijks een pleidooi om in raw te fotograferen, terwijl dat toch heus een veel beter eindresultaat oplevert.

Auteur van beide boeken is Joke Beers-Blom (www.digifotofan.nl). Al dertig jaar fanatiek aan het fotograferen en sinds 2002 freelance auteur van fotoboeken.

Snelcursus Nikon / Canon

Uitgever: Easy Computing

(www.easycomputing.com)

Auteur: Joke Beers-Blom

Reeks: Foto-academie

Formaat: 215 x 226 mm

ISBN/EAN Nikon: 978-90-456-4286-4

ISBN/EAN Canon: 978-90-456-4006-8

Prijs: € 24,95

Lees ook:Photoshop CS4 voor dummies
Lees ook:Digitale fotografie voor dummies
Lees ook:Boek: Canon EOS 500D
Lees ook:Boek: Photoshop Elements 7 Snelgids Pro
Lees ook:Prachtig instructieboek voor Canon 50D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.