Sony in rode cijfers

Bron: RTL 2

De Sony-HX1

De Sony-HX1

Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft in het afgelopen kwartaal weer verlies geleden. De onderneming boekte een nettoverlies van 37,1 miljard yen (277 miljoen euro). In het boekjaar 2008-2009, dat eind maart afliep, was al een verlies van bijna 99 miljard yen geleden.

Resultaten
Sony maakte zijn resultaten over het eerste kwartaal van boekjaar 2009-2010 donderdag bekend. Het bedrijf zag de verkoop over een breed front dalen. Consumenten kochten minder Bravia-televisies, Cybershot-camera’s, Vaio-pc’s en Playstation-spelcomputers. Bij de filmdivisie en de muziektak stegen de inkomsten wel.

De totale omzet van Sony kwam uit op 1,6 biljoen yen (bijna 12 miljard euro). Dit komt neer op een daling van 19 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Overigens kom ik bij mijn cursisten en deelnemers aan workshops regelmatig Sony Alpha spiegelreflexcamera’s tegen. En telkens weer valt me op dat op deze camera’s helemaal niets is aan te merken. Logische menu’s, prima lenzen en een geweldig eindresultaat: en daar gaat het toch om.

Lees ook:Sony Alpha 6000 stelt scherp in 0,06 seconde
Lees ook:Zondag 28 maart: fotopraktijkdag Burgers’ Zoo
Lees ook:Fotoworkshops Blijdorp: intensief
Lees ook:Nieuwe instapreflex en lenzen van Sony
Lees ook:Beekse Bergen: schrijven met licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.