Fototentoonstelling over creatie en innovatie

Europees project

Europees project

SICA, het centrum voor internationaal cultuurbeleid, presenteert als coördinator van het Europees Jaar voor Creativiteit en Innovatie een fototentoonstelling over creatief en innovatief werk in Nederland. De expositie is eerder deze maand in het Centre Céramique in Maastricht geopend door de burgemeester van Maastricht, de heer Leers, en de directeur van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, de heer Van Hasselt.

De tentoonstelling toont creatieve en innovatieve projecten in Nederland, van uitvindingen op de High Tech Campus Eindhoven tot ruimtereizen in het museum voor Communicatie. Creatieve ondernemers als Hermen Hulst van de kaskraker Killzone 2, Bas Kosters en Omar Munie tonen hoe ver je het in de creatieve industrie kunt schoppen. Nederland blijkt niet alleen al lang bezig te zijn op deze gebieden, maar kan zelfs een voorloper genoemd worden.

Fotograaf Maarten van Haaff brengt voor de expositie de vijf thema’s van het Europees Jaar in beeld: ondernemerschap, cultuureducatie, creatieve industrie, digitalisering van erfgoed en innovatieve organisaties. Onder de titel ‘Slimmerds; creativiteit en innovatie in actie’ geeft Van Haaff in 25 foto’s telkens de relatie van de mens tot de thema’s weer.

De fototentoonstelling is tot 31 juli 2009 te zien in het Centre Céramique in Maastricht en reist daarna naar de Eindhoven en Deventer, en naar Europe Direct Centra in Almere, Rotterdam, Leeuwarden en Hengelo. Van 23 t/m 25 september is zij onderdeel van het PICNIC Young festival in Amsterdam.

Website

De foto’s van de tentoonstelling zullen ook online te zien zijn, op de website van het Europees Jaar: www.europeesjaar2009.nl. Op deze site is ook informatie te vinden over andere activiteiten die in Nederland in het kader van het Jaar van start gaan. Daaronder ook de lezingenreeks die SICA momenteel organiseert waarin tien Europese steden zichzelf presenteren als creatieve stad.

Lees ook:Fotowedstrijd Magisch Maastricht
Lees ook:Nikon D7100 volgens EISA camera van het jaar
Lees ook:Stedelijke landschappen van Kim Zwarts
Lees ook:Strijd voor ‘Freedom of Panorama’ nog niet gestreden
Lees ook:Iris Loonen in Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.