De drone van de toekomst!

De Lily, gemaakt door het gelijknamige Amerikaanse bedrijf, komt met een revolutionaire drone die meer features heeft dan alle andere drones op de markt. Voor de fotografen onder ons, biedt deze drone eindelijk de mogelijkheid én kwaliteit waar we naar op zoek zijn binnen natuur- en landschap fotografie.

Perfect om mee te nemen

De Lily is een zelfsturende drone (26,1 x 260,1 x 8,2cm) die gemakkelijk in een rugzak past en met zijn 1,3kg ook qua gewicht niet in de weg zit. Ideaal dus om mee te nemen op een hiking tour of andere activiteit in de natuur. Lily kan uit de losse pols los worden gelaten en zal vervolgens zelfstandig een stabiel zwaartepunt aannemen waardoor het gemakkelijk in de lucht blijft hangen en de camera automatisch wordt geactiveerd. De drone vliegt 40km per uur en kan dit met een volle accu tot 20 minuten volhouden. Daarnaast kun je de drone tot een hoogte van 300 meter boven je hoofd laten vliegen zonder dat het, het signaal met de GPS tracker om je pols verliest.

Camera

De camera is volledig geïntegreerd in de Lily, waardoor de drone zo compact mogelijk blijft. En dit is niet de minste camera. Zo wordt het beeld waar jij in staat automatisch gecropt en de motoren helpen bij het stabiliseren van het beeld. Daarnaast bevat de camera dezelfde sensor als de GoPro Hero3-camera, namelijk de Sony IMX117. Foto’s maak je in 12 megapixels, filmen doe je met maximaal 1080p. Hierbij heb je de keuze uit 60fps of 720p op 120fps. Met deze camera wil je dus zeker aan de slag!

HOL_evolutie

Foto’s maken met Lily

Het is duidelijk, foto’s maken met de Lily is hoogstwaarschijnlijk een genot. Bovendien kun je met de drone gemakkelijk plaatjes schieten die je niet eerder kon maken. Denk aan foto’s van wateroppervlakten, dieren op het water en prachtige luchtfoto’s. Fotografie wordt zo een compleet nieuwe ervaring, met nieuwe mogelijkheden. Mocht je de foto’s naderhand willen afdrukken, dan is het een goed idee om te kijken naar nieuwe manieren om dit te doen. Een foto gemaakt door de Lily drone zou namelijk veel beter tot zijn recht komen als je het bijvoorbeeld met een speciale techniek op aluminium laat afdrukken. Uiteindelijk komt je afdruk dan compleet op HD Metal. De opvolger van plexiglas en andere materialen die reeds bekend zijn bij het grote publiek. Op die manier geef je de foto nog een extra touch.

Beschikbaarheid

De Lily is vanaf februari 2016 te koop, maar nu al te reserveren via de website van het bedrijf. Om de drone naar Nederland te versturen betaal je dertig euro verzendkosten bovenop de adviesprijs van 999 dollar. Maar er zijn voor februari een aantal acties om de Lily goedkoper aan te schaffen. Op de website van LILY vind je meer informatie over de specificaties van de drone.