Fotografisch fakenieuws uit Frankrijk

Ook bij Ricoh/Pentax blijven de cameraverkopen tegenvallen. Op RiceHigh’s Pentax Blog, dat tegenwoordig eveneens een kwakkelend bestaand leidt, kwamen we een linkje tegen naar een wat ouder bericht waaruit zou blijken dat Pentax volgend jaar naar productie op bestelling overgaat. Dit bericht blijkt van de hand van ene meneer Nelson Beaufort, die met zijn illustere collega’s Aymeric Canon (“Sigma-ambassadeur en veganist sinds dat een hype werd”), Sabine Zeiss en anderen de site Pixel Rond Magazine runt. En daar is het het hele jaar door 1 april.

Het is kortom kolder, wat elke verontruste ‘reaguurder’ bij RiceHigh die een mondje Frans kent, had kunnen nalezen in de disclaimer in het colofon. Maar hoewel gedienstige RiceHigh-fans een en ander al tig keer hebben vertaald in de comments, blijven de boze en verontwaardigde reacties komen. Overigens is Pixel Rond – de naam ‘ronde pixels’ zegt het eigenlijk al – een ontdekking op zich voor wie een beetje met de Franse taal uit de voeten kan. Een van mijn persoonlijke favorieten: een kulverhaal over een nieuwe grote firmware-update van Fujifilm, waardoor de systeemcamera’s X-T2 en X-Pro2 onder meer een op afroep beschikbare Mode Mirror zouden krijgen (spiegelreflexen doen immers langer met één acculading) en ook de (veel grotere) CompactFlash-geheugenkaarten in de SD-kaartsleuf zouden passen. O ja, en een sensor met ronde pixels (CCMOS) is in de maak… Nu wachten tot iemand dit nieuws oppikt…

Lees ook:Pentax K-70 met hybride AF bij Live View
Lees ook:Waar is RiceHigh, de Pentax-criticaster?
Lees ook:Pentax verhuist naar Frankrijk
Lees ook:Google Pixel-smartphone doet naam eer aan
Lees ook:Tip van de week: megapixels en megabytes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.