Instagram: 800 mln gebruikers en ‘lief zijn voor elkaar’

Het blijft hard gaan met Instagram. Nog geen vijf jaar geleden passeerden ze de grens van 100 miljoen gebruikers, en een kleine anderhalf jaar geleden werd de half miljard aangetikt. Inmiddels valt op Instagram Blog te lezen dat er 800 miljoen gebruikers zijn, waarvan er 500 miljoen dagelijks inloggen. Die groei brengt natuurlijk Facebook-achtige gevaren mee, en daarom drukt Instagram de gebruikers op het hart om een beetje lief te zijn voor elkaar. Meer concreet komen er meer mogelijkheden om trollen en dergelijke de pas af te snijden, en het filter om beledigende commentaren automatisch te onderscheppen, is eveneens uitgebreid. Verder is er de #KindComments-campagne, en last but not least een optie om anoniem professionele hulp in te schakelen wanneer je een Live Video ziet waarvan de maker kennelijk suïcidale neigingen heeft.

Lees ook:Instagram telt 300 miljoen gebruikers
Lees ook:Instagram passeert de 400 miljoen gebruikers
Lees ook:Instagram populairder dan Twitter
Lees ook:Instagram telt half miljard gebruikers
Lees ook:Zijn je foto’s veilig op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.