Een duik in de camerageschiedenis

Ook al ben ik al jarenlang helemaal ‘bekeerd’ tot digitaal, stiekem vind ik oude camera’s veel leuker dan moderne. Liefhebbers van camerageschiedenis worden momenteel op hun wenken bediend. Niet alleen viert Nikon dit jaar z’n honderdjarig bestaan, getuige een speciale jubileumwebsite en speciale jubileummodellen van de D5 en de D500 op de CP+ (al is nog onzeker of die in de handel zullen komen). Ook kleine concurrent Pentax neemt met een Pentax History-site alvast een voorschot op het eeuwfeest, dat in 2019 zal plaatsvinden. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat m’n eerste (analoge) spiegelreflex een Ricoh was en m’n tweede een Pentax, maar zelf denk ik dat het een zegen is dat Ricoh zich een aantal jaren geleden over het noodlijdende Pentax ontfermde. De introductie van nieuwe cameramodellen als de K-1 en de KP spreekt boekdelen!

Lees ook:Pentax werkt aan tweede systeemcamera
Lees ook:Merknaam Pentax aflopend verhaal?
Lees ook:Ook Olympus komt met nieuw topmodel
Lees ook:Ricoh GR Limited Edition
Lees ook:Nieuws en nieuwtjes van de paasweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.