Photo Magic: Big Brother Is Watching Your Friends

Facebook legt de laatste hand aan een nieuwe functie van z’n Messenger-app. Photo Magic is niet wéér een mobiel fotobewerkingsprogramma, maar een gezichtsherkenningsfunctie die de foto’s op je smartphone doorzoekt en het laat weten zodra ergens Facebookvrienden van je in beeld verschijnen. Vervolgens kun je ze direct die foto doorsturen – gemakkelijk toch…? En Mark Zuckerberg heeft er weer een hoop data bij…

Of Photo Magic ook deze kant op komt, is nog onzeker, want in Europa heeft Facebook al genoeg privacy-issues aan de broek. Zo heeft een Belgische rechter pas bepaald dat Facebook moet stoppen met het volgen van Belgische internetgebruikers zonder Facebookaccount, die alleen bijvoorbeeld een pagina van andermans account hebben bezocht en dus nooit toestemming hebben gegeven om virtueel gestalkt te worden. Messenger gaat overigens zoetjesaan richting de één miljard gebruikers, dus kennelijk ligt niemand wakker van privacy zolang iets gratis is.

Lees ook:Canon komt binnenkort met ‘something BIG’
Lees ook:Boekcover Stephan Vanfleteren in opspraak
Lees ook:Fotograferen is emotie
Lees ook:Schilderij plagieert foto, Pegida-voorman laat snor staan
Lees ook:Hoe win je een fotowedstrijd..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.