Google Foto’s biedt ‘onbeperkt’ gratis opslag

Gratis onbeperkt foto’s opslaan en desgewenst delen… het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het eigenlijk ook, want wie de gebruiksvoorwaarden van Google Foto’s naleest, komt er al snel achter dat je foto’s maximaal 16 megapixels groot kunnen zijn. Grotere foto’s worden in principe verkleind; als je ze toch in het originele formaat wilt opslaan, zit je bijna automatisch vast aan een betaald Google-account. En dan hebben we het nog niet over afwijkende grotere bestandsformaten, zoals tiff en raw, hoewel die in principe wél ondersteund worden.

Voor de meeste mobiele-telefoonfotografen is dit gelukkig ver van hun bed. En daar lijkt deze dienst ook in eerste instantie voor bedoeld, hoewel je ook foto’s vanaf je computer kunt back-uppen. En video trouwens. De gelijknamige app, waarmee je foto’s ook snel kunt bewerken, is beschikbaar voor iOS en Android.

Lees ook:Updates van Adobe
Lees ook:Tip van de week: foto’s voor het web
Lees ook:Tip van de week: bestandsformaten
Lees ook:Tip van de week: Photoshoppen met lagen II
Lees ook:Makkelijker printen vanaf je mobieltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.