Flickr trekt boetekleed aan wegens licentiemisbruik

Copyrightschending of niet? Flickr was zich in eerste instantie naar eigen zeggen van geen kwaad bewust toen men via Flickr Wall Art iedereen de gelegenheid bood om een print van andermans foto’s te bestellen voor aan de muur. Het ging immers om foto’s met een zogenaamde Creative Commons-licentie, wat wil zeggen dat de maker zijn of haar foto kosteloos beschikbaar stelt voor gebruik door derden. En zo’n licentie kwam er alleen maar wanneer de maker daar uitdrukkelijk om had gevraagd.

Veel mensen vonden het toch te ver gaan dat Flickr ongevraagd (en zonder vergoeding) met hun foto’s ging leuren. Daarom levert Flickr Wall Art voortaan uitsluitend prints van je eigen foto’s en van foto’s waarvan de maker (al dan niet in ruil voor een aandeel in de winst) expliciet heeft aangegeven dat het mag. Op het Flickr Blog biedt de directie tevens haar excuus aan.

Lees ook:Flickr: kan beter
Lees ook:De digitale revolutie (3)
Lees ook:Cadeaus inpakken voor goede doel
Lees ook:Fotocursus: nuttig?
Lees ook:Flickr passeert 5 miljard foto’s

Eén reactie op “Flickr trekt boetekleed aan wegens licentiemisbruik

  1. John Verbruggen

    Heel onhandig om als grote community website het vertrouwen van je gebruikers te schaden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.