Heeft Facebook Snapchat-kloon op stapel staan?

Het is altijd hetzelfde liedje met het (tot op heden) almachtige Facebook: wat een serieuze concurrent dreigt te worden, kopen ze op (Instagram). Soms lukt dat niet, zoals bij Snapchat - een toepassing waarmee je berichtjes, foto’s en video’s kunt sturen die zichzelf na lezing wissen. Althans: dat is de bedoeling, want eerder dit jaar bleek dit geen waterdichte constructie te zijn. Dus dan konden die spontane naaktfoto’s die je aan je nieuwe vriendje of vriendinnetje hebt gestuurd, alsnog in circulatie komen.

In elk geval had Facebook drie miljard dollar voor Snapchat over – nog meer dan indertijd voor Instagram. Helaas: dat bod werd geweigerd. En nu komt Facebook dus met plan B: een Snapchat-kloon die naar verluidt Slingshot gaat heten. Over een paar weken weten we meer.

Lees ook:Zijn je foto’s veilig op Instagram?
Lees ook:Instagram komt met ‘verdwijnende foto’s’
Lees ook:Instagram Stories: voor beeld dat niet blijft
Lees ook:Instagram: 800 mln gebruikers en ‘lief zijn voor elkaar’
Lees ook:Instagram telt 100 miljoen gebruikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.