Zijn je foto’s veilig op Instagram?

 

Na een nieuwe look heeft Instagram ook nieuwe gebruiksvoorwaarden. Die komen erop neer dat de eigenaar van Instagram, Facebook, de foto’s van gebruikers naar eigen goeddunken mag gebruiken en laten gebruiken door adverteerders. Gratis en voor niks. Hoewel de foto’s eigendom blijven van de gebruiker, is menigeen er niet gerust op – enerzijds omdat Instagram zich het recht voorbehoudt om de spelregels zonder uitdrukkelijke kennisgeving te wijzigen, anderzijds omdat Zuckerberg & Co niet zo’n beste reputatie heeft als het om privacy en dergelijke gaat.

De nieuwe voorwaarden worden medio januari van kracht – je kunt ze hier nog eens nalezen. Een en ander bewijst nog maar eens dat ‘gratis dienst’ altijd relatief is. Facebook heeft een miljard dollar betaald voor Instagram, en wil dat geld natuurlijk linksom of rechtsom terugverdienen.

Lees ook:Rihanna mag niet topless op Instagram
Lees ook:Instagram waarschuwt Madonna nog één keer
Lees ook:Heeft Facebook Snapchat-kloon op stapel staan?
Lees ook:Instagram populairder dan Twitter
Lees ook:Instagram komt met ‘verdwijnende foto’s’

0 reacties op “Zijn je foto’s veilig op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.