Voorzichtig herstel cameramarkt houdt aan

De Camera & Imaging Products Association oftewel CIPA heeft de cijfers over het eerste halfjaar van 2017 bekendgemaakt. Het voorzichtige herstel van de cameramarkt lijkt aan te houden: het totaalaantal geleverde camera’s in de eerste maanden van 2017 (oranje) ligt blijkens de grafiek boven dat van vorig jaar (zwart), al worden de aantallen van 2015 (blauw) voorlopig niet geëvenaard.

Opmerkelijk is dat de compactcamera het de afgelopen tijd verhoudingsgewijs beter doet dan camera’s met verwisselbare lezen (spiegelreflexen en systeemcamera’s). Ook bij de objectieven is er een lichte toename zichtbaar in vergelijking met vorig jaar. De aantallen uit de toptijd van voor de kredietcrisis en de opmars van de smartphone zijn nog bij lange na niet in zicht: in 2007 werden ruim viermaal zo veel camera’s verkocht als vorig jaar…

Lees ook:Systeemcameraverkopen weer in de lift?
Lees ook:Systeemcamera stoot DSLR van troon in Japan
Lees ook:2016 ‘rampjaar’ voor camera-industrie
Lees ook:Systeemcamera zelfs in Japan geen succesnummer
Lees ook:Canon voor 15e opeenvolgende keer nummer één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.