Middenformaatsensoren met 100/150 megapixels

Megapixelfetisjisten die op het punt staan om hun eerste middenformaatcamera aan te schaffen, doen er misschien goed aan om nog even geduld te oefenen. Komend jaar wil Sony beeldsensoren uitbrengen met 100 en zelfs 150 megapixels! De 100-megapixelsensor is van hetzelfde formaat als de 50-megapixelchip die in camera’s als de Hasselblad X1D-50c en Fujifilm GFX 50S zit – camera’s waarvan de typeaanduidingen al laten doorschemeren dat er méér zit aan te komen. De nieuwe beeldsensoren zijn overigens niet alleen bedoeld voor reguliere fotografie, maar ook voor luchtfotografie, bewakingscamera’s en dergelijke – toch een geruststellend idee voor onschuldige jongelui die tijdens een avondje stappen met zwaar gereedschap op zak onverhoeds door homostellen worden aangevallen en hun advocaten… Voor surveillancedoeleinden brengt Sony t.z.t. ook zwart-witversies van de nieuwe sensoren uit.

Lees ook:Sony neemt beeldsensordivisie Toshiba over
Lees ook:Ruim baan voor luchtfotografie
Lees ook:‘Smartphone loopt achterstand steeds verder in’
Lees ook:Olympus en Sony gaan samenwerken
Lees ook:Sony-nieuws voor iedere fotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.