Een blik in de toekomst, en in het verleden

De jaarwisseling is vanouds hoogseizoen voor koffiedikkijkers. Op sites als Photo Rumors werd de afgelopen dagen druk gespeculeerd over een opvolger/variant van de Nikon D750 die zou uitblinken bij heel weinig licht. Wat minder speculatief lijken de plaatjes van een nieuwe Fujifilm X100F die her en der zijn opgedoken. Zo’n opvolger voor de X100T ligt ook voor de hand, aangezien sensorbakker Sony schijnt te zijn gestopt met de productie van 16-megapixelsensoren.

Voor mensen die minstens net zozeer in oude camera’s geïnteresseerd zijn als in nieuwe, rolde onlangs de Nederlandse vertaling Geschiedenis van de camera van de ‘camera-encyclopedie’ van Todd Gustavson van de band. Als curator technologie van het George Eastman Museum is deze man een autoriteit in zijn vak. Aan die Nederlandstalige versie heb ik zelf nog een heel bescheiden bijdrage mogen leveren, door wat technische dingetjes in de vertaling na te lopen. In elk geval heeft uitgeverij Librero er een heel fraai boek van gemaakt, en voor een lijvige pil van dik 350 pagina’s zijn net geen twee tientjes een alleszins schappelijke prijs.

Lees ook:EOS-b nieuw instapmodel in EOS-serie?
Lees ook:Gebruiksaanwijzing Samsung NX1100 eerder dan camera
Lees ook:Ruimt Nikon D90 veld voor D7000?
Lees ook:Blurb op Nederlandse toer
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.