Smartphone rukt verder op op Flickr

In de aanloop naar de jaarwisseling heeft het sociale fotonetwerk Flickr weer alvast z’n traditionele jaaroverzicht gepubliceerd. Ook hier blijkt, net als op Instagram en Facebook, de smartphonecamera steeds meer terrein te winnen ten koste van de ‘losse’ camera. Bijna de helft (48%) van alle geüploade foto’s dit jaar was gemaakt met een smartphone – een jaar eerder was dat nog 39% -, en slechts een kwart met een spiegelreflex, terwijl dat in 2015 nog bijna 1/3 was (31%). De systeemcamera blijft vooralsnog op een verwaarloosbaar marktaandeel (3%) steken. Onder de ‘cameramerken’ is Apple veruit favoriet: de bijdrage van iPhone-varianten aan de totale ‘Photostream’ was afgelopen jaar groter dan die van Canon en Nikon samen.

Lees ook:Systeemcamera nog weinig populair op Flickr
Lees ook:Reflex nog steeds populairder dan systeemcamera
Lees ook:Tegenvallende cameraverkoop speelt Nikon parten
Lees ook:Missen Canon en Nikon de systeemcameraboot?
Lees ook:Van 12 megapixels naar 120…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.