Tegenvallende cameraverkoop speelt Nikon parten

In de camerabusiness is de crisis nog allerminst voorbij. Compactcamera’s verliezen marktaandeel aan de alomtegenwoordige smartphone, terwijl de spiegelreflex concurrentie ondervindt van de systeemcamera.

Camerafabrikant Nikon zag zich onlangs genoodzaakt om de verwachte verkoopcijfers voor komend jaar flink naar beneden bij te stellen, en dit terwijl de eerdere prognoses voor 2017 al een stuk lager lagen dan de cijfers voor het lopende jaar. Bij de spiegelreflexdivisie verwacht men zo’n 20 procent minder omzet. Als gevolg daarvan staan honderden banen bij de Imaging Products Business op de tocht. Voor de toekomst zet Nikon meer in op producten ‘met een hoge toegevoegde waarde’, wat in de praktijk zal betekenen: in het hogere prijssegment.

Lees ook:Cameramarkt is crisis te boven
Lees ook:Tarieven in fotojournalistiek verder onder druk
Lees ook:2016 ‘rampjaar’ voor camera-industrie
Lees ook:Nikon lanceert professionele D5
Lees ook:Tip van de week: nu kopen kan geld schelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.