Bouw je eigen camera met Kano

Kano is een nieuw bedrijfje dat een soort Lego maakt, maar dan op computergebied. Naast een doe-het-zelf-laptop heeft men nu ook een zelf te bouwen digitale camera op stapel staan, waarbij het aardige is dat je ‘m niet alleen zelf in elkaar moet zetten, maar ook zelf kunt programmeren. Het complete pakket omvat behalve de camera-lensmodule ook onder andere een led-ringflitser, een statiefje, een bewegingsdetector voor automatische opnames, voorzetlenzen en een vel kleurige stickers – het laatste geeft aan dat met name is gedacht aan fotografen in de dop. Het Kickstarter-project dat de productie van deze Camera Kit plus een vergelijkbare Speaker Kit en Pixel Kit moet financieren, loopt aardig: momenteel is al ruim twee ton van de benodigde half miljoen dollar binnen, met nog vier weken te gaan. Voor 119 dollar (inclusief 20 dollar ‘landentoeslag’) kun je de Camera Kit van tevoren bestellen (de reguliere verkoopprijs wordt 130 dollar), al zul je nog ruim een half jaar moeten wachten voordat je aan het knutselen kunt.

Lees ook:Supergroothoek voor Neptune Art Lens-systeem
Lees ook:35+ groothoeklens laatste loot aan Trioplan-stam
Lees ook:Meyer Primoplan bij voorbaat verkoopsucces
Lees ook:Nieuw Kickstarter-project, nieuwe Lomo’Instant
Lees ook:Sony World Photography Awards 2018 geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.