4K-drone in handpalmformaat

Dronebouwer DJI lanceert de Mavic Pro: een 4K-cameradrone die opgevouwen het formaat heeft van een waterfles en compleet nog geen 750 gram weegt. Toch kan het toestelletje bijna een half uur in de lucht blijven, en de zender heeft een bereik van maximaal 7 kilometer. Je kunt ook je smartphone als controller gebruiken (Fly by Phone). Obstacle Avoidance en diverse sensoren moeten borg staan voor minder (bijna-)botsingen, terwijl een gimbal-systeem zorgt voor een stabiel beeld. Naast 4K-video staan ook 12-megapixelfoto’s op het menu, desgewenst in DNG-raw. De DJI Mavic gaat zo’n 1200 euro kosten en wordt in de loop van oktober leverbaar.

Lees ook:Nieuwe superzoom van Sigma kleiner dan ooit
Lees ook:Spatwaterdichte zoom voor Fujifilm X-T1
Lees ook:Lumix TZ200: veel power in pocketformaat
Lees ook:Pentax K-3 II met Pixel Shift Resolution
Lees ook:Leica X-U onderwatercamera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.