14 redenen om weer analoog te fotograferen

Op The Leica Camera Blog, niet alleen interessant voor Leica-gebruikers, onder de titel 14 Reasons to switch back to film een interview met de Ierse straatfotograaf Ryan Neilan, tegenwoordig gestationeerd in het Verre Oosten. Na jarenlang digitaal te hebben gewerkt stapte hij onlangs zowat van de ene dag op de andere radicaal over op analoog. Die stap bevalt hem goed, alleen al omdat hij niet meer de verleiding voelt om constant de eerder gemaakte foto’s te controleren. Dat kán namelijk niet bij analoog… De ontwikkelde films worden nog wel gescand en dan nabewerkt in Photoshop.

Neilan heeft natuurlijk wel een punt als hij zegt dat er tegenwoordig hele softwarepakketten zijn gewijd aan het nabootsen van de analoge filmkorrel. Ook hij spendeerde uren aan het creëren van een ‘filmlook’, die hij tegenwoordig bij elk rolletje cadeau krijgt. Wie overigens denkt dat Leica weer helemaal op de analoge toer is: het merk is net een partnerschap aangegaan met smartphonefabrikant Huawei…

Lees ook:Tip van de week: analoog voor aficionado’s
Lees ook:Poll: analoog en/of digitaal?
Lees ook:Tip van de week: back to basics
Lees ook:Tip van de week: waarom de analoge trend onzin is
Lees ook:Focus nr. 3 – maart 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.