Photokina 2012: de headlines

De photokina is weer op een haar na achter de rug. Tijd om de voornaamste ontwikkelingen in telegramstijl op een rijtje te zetten. Bij de spiegelreflexen brengen de Nikon D600 en de Canon EOS 6D full-frame binnen het bereik van de gevorderde amateur en de semiprof, al is een winkelprijs van twee mille nog lang niet voor iedereen op te hoesten. Ook Sony laat met de Alpha 99 en de RX1 zien dat het full-frame serieus neemt.

Ook het systeemcamerafront is volop in beweging. Camera’s zoals de Panasonic GH3 en de oudere Olympus OM-D richten hun pijlen nadrukkelijk op de veeleisende prosumer. Steeds meer camera’s in alle segmenten beschikken over een draadloze verbinding. Bij de objectieven zie je steeds meer ‘pancakezooms’ verschijnen, waardoor een platte systeemcamera óók plat blijft met gemonteerd objectief. Verder brengen meer en meer merken lichtsterke vaste brandpunten voor de liefhebber op de markt.

Lees ook:Fujifilm F800EXR ruilt gps in voor Wi-Fi
Lees ook:Pas op voor draadloze fotodiefstal!
Lees ook:Panasonic GH4: filmen in 4K
Lees ook:Panasonic GF6 met Wi-Fi én NFC
Lees ook:Compacte superzoom voor Micro Four Thirds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.