Multifunctionele camera’s uit de mode

Terwijl multimediaal bijna overal het toverwoord is, zijn multifunctionele camera’s nooit echt aangeslagen. Zeker: met bijna elk fototoestel kun je ook filmen en vice versa. Maar waarom daar niet gelijk een video- en mp3-speler en usb-stickfunctie aan toegevoegd? En – nu we toch bezig zijn – een elektronische reisgids..? De benodigde elektronica, een schermpje plus het geheugen zijn toch al aan boord, in enkele gevallen zelfs aangevuld met Wi-Fi of een compleet gps-systeem.

Sommige fabrikanten hebben het dapper geprobeerd. Met name Samsung produceerde tot voor kort compacte en strak ontworpen cameraatjes met een hele reeks nevenfuncties. Astronomische verkoopcijfers bleven echter uit. De verklaring is waarschijnlijk simpel. Veel mensen hebben al een multimediaspeler op zak, in de vorm van hun (al dan niet echte) iPod of mobiele telefoon. En in noodgevallen kun je daar ook nog eens foto’s mee maken.

Lees ook:Het kader bepaalt
Lees ook:Samsung NX100 heeft i-Functie-knop
Lees ook:Nieuwe generatie EVIL-camera’s komt eraan
Lees ook:Tip van de week: BSI-CMOS
Lees ook:Spiegelreflex of systeemcamera? IV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.