Cammen in HD of 3D

Het is tegenwoordig HD voor en HD na wat de klok slaat. Na televisies, mediaspelers en camcorders was het een kwestie van wachten tot ook de webcam eraan moest geloven. Het nieuwe topmodel van Logitech kan niet alleen video vastleggen in ‘Full HD’ (1080×1920 pixels; 720×1280 bij videochatten), maar beschikt tevens over een ingebouwde stereomicrofoon. Foto’s van maar liefst 10 megapixels behoren eveneens tot de mogelijkheden. Voor de beeldkwaliteit staan autofocus en een lens van het topmerk Zeiss borg.

De HD Pro Webcam C910 moet in augustus op de Nederlandse markt komen. Wie een kleine 100 euro voor een webcam wat gortig vindt, kan ook voor goedkopere uitvoeringen met wat minder imposante specificaties bij Logitech terecht.

Liefhebbers van 3D komen trouwens ook aan hun trekken. Voor wie een gekleurd brilletje tijdens het chatten geen bezwaar vindt, zijn er al speels vormgegeven 3D-webcams van het merk Minoru gesignaleerd. En nu alleen maar duimen dat al die hightech niet in de verkeerde handen belandt …

Lees ook:Workshops stads- en landschapsfotografie in Italië
Lees ook:3D voor nog geen 200 euro
Lees ook:Ricoh Theta: de hele wereld op de (panorama)foto
Lees ook:Koopjesfestijn voor fotoboekenfans
Lees ook:Dinsdag compactcameradag bij Olympus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.