Camera krijgt kleurtje

Fotograferen is weer hip. Het beste bewijs zijn de bonte kleuren waarin veel compactcamera’s leverbaar zijn. Na het traditionele zwart en zilver volgden al snel goud, blauw, roze, knalgroen … en vul maar in. Ook EVIL-camera’s zoals die van Panasonic, Olympus en Sony zijn vaak leverbaar in diverse uitvoeringen.

Spiegelreflexfotografen zijn over het algemeen wat behoudender. Desondanks gooide Pentax, na met een paar ‘Limited Editions’ de kat uit de boom te hebben gekeken, met de nieuwe K-x alle remmen los. De spiegelreflex-body, die oorspronkelijk verkrijgbaar was in vier verschillende tinten, is nu voor de liefhebber te koop in een dozijn veelal oogverblindende varianten, waaronder lila metallic en chocoladebruin. In Japan kun je jouw K-x zelfs compleet laten customizen.

Een krankzinnig idee of een gouden greep? Zeker is dat veel (online) winkels diverse uitvoeringen in voorraad hebben, en de verkoopcijfers zetten Pentax weer serieus op de kaart. Dat het toestel onlangs door de TIPA tot beste DSLR voor beginners werd uitgeroepen, zal daarbij wellicht eveneens hebben meegespeeld.

Lees ook:Pentax K-r bekent eindelijk kleur!
Lees ook:Olympus compactcamerafamilie krijgt drieling
Lees ook:Knallend oranje of klinkende munt?
Lees ook:Pentax K-1 Limited Silver-editie
Lees ook:Nieuw: Pentax Optio I-10

0 reacties op “Camera krijgt kleurtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.