Tip van de week: weerbestendig

Blijkens onze poll – waaraan je overigens nog steeds kunt meedoen – is de cameratelefoon voor de meeste van onze lezers een noodoplossing voor wanneer je geen echte camera bij de hand hebt. Hoewel veel mensen ervan overtuigd zijn dat de digitale compactcamera z’n langste tijd heeft gehad, zal de spiegelreflex of systeemcamera voorlopig niet door de smartphone worden verdrongen. Deels dankzij de grotere flexibiliteit (instelmogelijkheden en verwisselbare objectieven) en deels dankzij z’n betere beeldkwaliteit, maar ook door andere factoren.

Gisteren zat ik aan de zijlijn bij de Canal Parade, en ik was blij dat ik – in tegenstelling tot de meeste andere toeschouwers – een spiegelreflex tot m’n beschikking had. Op gezette tijden braken namelijk verschrikkelijke hoosbuien los, en terwijl m’n buren hun onafscheidelijke metgezel schielijk in tas of jaszak lieten verdwijnen, kon ik met dank aan de weerbestendige body en lens doorfotograferen. Ook handig op een tropische vakantiebestemming en/of aan het strand.

Natuurlijk, Samsung en Sony hebben de afgelopen tijd (spat)waterdichte smartphones gelanceerd. Maar ik had ook een lange teletoeter tot m’n beschikking plus bruikbare hoge ISO-waarden. Het wachten is op de smartphonefabrikant die dat allemaal in één toestel combineert.

Lees ook:World Press Photo…. gaat wel…
Lees ook:Pentax K-S2: weerbestendig en Wi-Fi
Lees ook:Spiegelreflex of systeemcamera? I
Lees ook:Analoog versus digitaal I
Lees ook:Nikon Df: retro is trending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.