Vernieuwde versie Pentax-full-framereflex

Bij Pentax lost de K-1 Mark II full-framespiegelreflex de oorspronkelijke K-1 af. De 36-megapixelchip met virtueel laagdoorlaatfilter is gebleven, maar het ISO-bereik loopt nu helemaal tot ISO 819.200. Adoptie van de beeldprocessor uit de KP moet een verbetering van de beeldkwaliteit in de hogere ISO-regionen bewerkstelligen. Verder moet de hoge-resolutiemodus (‘Pixel Shift Resolution II’) nu ook uit de hand bruikbaar zijn, en is de AF verbeterd. Dit alles ging wel ten koste van het aantal opnamen per acculading.

Verder is het meeste bij het oude gebleven, inclusief de robuuste, weerbestendige body met z’n opmerkelijke verstelbare-schermconstructie. De Pentax K-1 Mark II wordt binnenkort leverbaar voor een bodyprijs van ongeveer 2000 euro. Bezitters van de oorspronkelijke K-1 kunnen t.z.t. hun camera tegen betaling hardwarematig laten upgraden. Inclusief nieuw logo, want het oog wil ook wat.

Lees ook:Canon’s nieuwe proficompact: betere AF, losse zoeker
Lees ook:Olympus presenteert OM-D E-M5 Mark II
Lees ook:Eindelijk… de full-frame Pentax K-1!
Lees ook:Nieuwe upgrade voor Canon EOS 5D?
Lees ook:Nikon D7200 met grotere buffer en betere AF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.