Macphun kondigt Luminar 2018 (‘Supernova’) aan

Nog dit jaar moet de opvolger van het huidige Luminar, dat krap een jaar geleden verscheen, op de markt komen. De 2018-versie van het populaire beeldbewerkingsprogramma wordt volgens maker Macphun krachtiger, sneller en intuïtiever. Er komt eindelijk een bestandenbrowser/bibliotheek (‘Digital Asset Manager’), ook lenscorrecties zitten in de pijplijn, en het programma verschijnt zoals aangekondigd ook voor Windows, en niet alleen voor de Mac. De prijs blijft hetzelfde (69 euro), maar upgraders van de eerdere versie krijgen twee tientjes korting. In de aanloopperiode geldt zelfs tijdelijk een speciale introductieprijs van 59 resp. 39 euro.

Allemaal leuk en aardig, maar na een jaar alweer – zij het met korting – een nieuwe licentie moeten kopen, is een beetje antireclame voor Macphuns offensief tegen Adobe’s leaseplan. In de tussentijd is Luminar gewoon verkrijgbaar op de Macphun-website voor de volle mep, dus wie het programma wil kopen, zou ik adviseren even te wachten. Anders ben je straks bij elkaar anderhalf keer zo veel geld kwijt…

Update: En de ambities van Macphun reiken steeds verder, want via de nieuwsbrief en op het eigen blog kondigt men een naamsverandering aan: Macphun gaat voortaan door het leven als Skylum… Klik op de banner voor meer informatie.

Lees ook:Luminar en Aurora HDR binnenkort ook voor Windows
Lees ook:Aurora HDR Mac App van het jaar
Lees ook:Luminar is gelanceerd
Lees ook:Luminar Neptune past zich nog meer aan gebruiker aan
Lees ook:Luminar 2018 in de voorverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.